Generelt om MySQL

MySQL er en database med åpen kildekode og vanligvis brukt sammen med PHP på Linux webservere.

Websider som er bygd opp dynamisk, trenger å lagre informasjon spesifikt i en database som ligger som en egen enhet på serveren. En nettside kan hente ut spesifikk informasjon fra en database. For eksempel hvis en nettside har et diskusjonsforum, vil serveren hente opp meldinger som er lagret i databasen når den sender tilbake det som blir etterspurt fra nettleseren. Det samme gjelder for eksempel også for gjestebøker, innlogging, registrering på en nettside eller bloggverktøy som WordPress. Når man registrerer seg på en nettside, lagres dette i databasen og når man senere logger inn, sjekker innloggingssiden mot databasen om brukeren er registrert.

Som et annet eksempel er alle supportartikler hos oss lagret i en MySQL-database på en av våre servere. Dette gjør det enkelt å oppdatere artikler med endringer og legge til informasjon.

Mer informasjon om MySQL er å finne her.